Dresdner jonglierfest 2010

Guten abend! ozval sa nemecký sprievodca v predraženom ECčku za česko-nemeckou hranicou. Už len 30 minút – cieľová stanica Dresden Hauptbahnhof. 18:46 a už dýcham chladný, no zvláštne očarujúci drážďanský vzduch. Bez problémov (nebudeme to rozpitvávať) som prestúpil z električky č. 1 na č. 12 a dostal som sa na Proffesor Ricker Strasse.

Predomnou stála veľká športová hala plná divne oblečených, divne vyzerajúcich a divne hovoriacich ľudí. Po vstupe som sa postavil do radu… poznáte to, vstúpite niekam a pred Vami sú dva rady nemecky hovoriacich žonglérov a vy si musíte vybrať. Na druhý pokus som neľútostne skóroval. Po chvíľke presviedčania, že to mám naozaj zaplatené aj keď som zo Slovenska sa mi podarilo prejsť žonglérskou kontrolou a otvoril sa mi pohľad na obrovskú telocvičňu plnú lietajúcich predmetov vyhodených z nadšených rúk. Postupne som objavil miestnosti na spanie a čo čert nechcel, v jednej bolo akurát miesto na moju karimatku (cca 0,5x2m). Základne pravidlá: nikomu nestúpiť na hlavu a nemať vetry. Rozložil som sa.

To už boli v plnom prúde prípravy na fireshow. Mrznúce obecenstvo rýchlo rozpálil najmä Maďar Gora so svojou ohňovou palicou vlastnej výroby. Všetci ohniaci sa správne vyžili na openspace popri rytmickom bubnovaní kapely. Žongléri sa potom masovo presunuli do telocvične a každý si vydobil svoj vytúžený kúsok na odskúšanie svojho arzenálu. Kadečo fliegovalo, rotovalo, diabolovalo, balansovalo. Po chvíľke súkromia sa spustil open stage v telocvični. Najväčší potlesk obdržal chlapec odhadom 10 rokov, výska 145 cm, obvod v páse 50 cm, obvod hlavy 50 cm… ktorý si ledabolo pohadzoval 5 loptičiek a myslím že aj šesť. Ale predstavili sa nám aj ďalší zápasníci z východného Nemecka. Po programe sa ďalej žonglovalo, zoznamovalo, fotilo a pomaly zaspávalo v omamnom precitnutí.

Ráno sa človek zobudil na svojom parkovacom mieste s pocitom Vianoc. Keď sa odtiahla roleta, všetko bolo biele. Tento príjemný pocit ešte zlepšili pripravené raňajky, kde bolo všetkého dostatok, všetkého bio a ešte sa dalo aj vyberať. A tomu sa už povie nemecká organizácia. Po raňajkách prebiehali v jednej hale workshopy a vo veľkej sále sa neúnavne žonglovalo. Svoj stánok otvoril Gora, kde bolo špecializované náčinie na oheň, ktoré si i skúsení paličiari, poiari a tak… pochvaľovali. Druhý stánok pozostával z mixu známych značiek, najmä výrobky Henry’s a Play, cenovo to však nebolo nič svetoborné. Prakticky za obyčajný stageball pýtali 6€ (150 Kč), ktorý som kúpil v pražskom obchode za 160 Kč. Postupne sa nadväzovali ďalšie kontakty. Trošku ma prekvapilo, že česká komunita nemala na festivale reprezenatáciu. Vynahradila to však početná poľská a maďarská societa. Na obed si prišiel zatrénovať aj Thomas Dietz so svojím kumpánom z Duo Tic Tac. K tomu sa odohrával v strede telocvične početný endurance s 5 kužeľmi (toto sa asi na Slovensku tak skoro neuvidí).

Večer bola na programe galashow v divadle. Čo si budeme hovoriť, bolo to famózne predstavenie (povinne pozrieť kompiláciu pod článkom). Duo Tic Tac, Kelvin Kalvus a iní… resp. ďalšie mená si bohužiaľ nepamätám. Vynikajúca šou plná všetkého čo sa žonglovania týka. Po návrate sa opäť žonglovalo až do odpadnutia (pravdivý príbeh: chlapík zaspal v strede telocvične počas hlasnej hudby a padajúcich kužeľov).

Posledný deň nesnežilio. Raňajky však boli opäť neoceniteľné. Od rána prebiehal turnaj v hokejbale na jednokolkách. O 12tej sa nám predstavil medzinárodný cirkusový projekt, kde 40 ľudí z rôznych krajín predviedlo svoje umenie. Neskôr sa spustili aj súťaže a hry. Postupne všetko vrcholilo, všetko sa lúčilo, všetko si rozdávalo maily a samozrejme facebook kontakty. Okolo piatej hodiny večer dopadol posledný kužeľ a zastavil sa unicykel drážďanského festivalu. Potom už len Linie 12 a Linie 1 na Hauptbahnof plný zážitkov a príjemných spomienok.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.


Error: the communication with Picasa Web Albums didn’t go as expected. Here’s what Picasa Web Albums said:




404. That’s an error.

The requested URL /data/feed/api/user/mizujuggle/album/DresdnerJonglierFestival2010?kind=photo was not found on this server. That’s all we know.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/7 (0 votes cast)
  • Twitter
  • Email
  • Blogger
  • RSS
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Čo to o Mižu

NINDŽA
Tento príspevok bol zaslaný do Ako bolo, Všetky a tagovaný , . Spraviť záložku permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>