Kris Kremo (1951-)

Posledný gentleman

Kristian Gaston Kremo je synom Bélu Krema. Béla značne motivovaný Enricom Rastellim ako prvý žonglér vystupoval na pódiach v Las Vegas. Bol priekopníkom žonglovania s troma predmetmi. Typicky to boli klobúky, rukavice, loptičky a cigar boxy.

Kris začal vystupovať už ako pätnásťročný a od devätnástich rokov vystupoval spoločne so svojim otcom. Predvádzali zároveň rovnaké triky v neuveriteľnej rýchlosti. V sedemdesiatom piatom debutoval v Blackpool Tower Circus v Anglicku ako sólista. Odvtedy píše šarmantný Švajčiar históriu úspešného žongléra, ktorého predstavenia sú prepracované do posledného detailu. Ostal verný rodinnej tradícii gentlemanského žonglovania. Je zapísaný aj v Guinnessovej knihe rekordov. Najprv sa tam dostal s trojitou piruetou s cigar boxami. V roku 1977 sám seba prekonal a ako prvý zvládol štvoritú piruetu s cigar boxami.

Oženil sa s ruskou hulahop tanečnicou Yelenou Alexy Larkinovou.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/7 (1 vote cast)
  • Twitter
  • Email
  • Blogger
  • RSS
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Čo to o Mižu

NINDŽA
Tento príspevok bol zaslaný do História, Osobnosti, Všetky a tagovaný . Spraviť záložku permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>