Česko Slovensko má talent – Slížo

Marek Slíž alias Slížo Perfekto je v súčasnosti snáď bez akýchkoľvek pripomienok najznámejší slovenský žonglér. Aj on sa tento rok pokúsi presadiť v známej televíznej show – Česko Slovensko má talent.

Prvé Slížove vystúpenie v ČSMT 2011 – http://www.csmatalent.sk/video/detail/slizo.html

Marek má 22 rokov a momentálne študuje. Rôzne média klamlivo uvádzajú, že žongluje od roku 2004, avšak pri hľadaní informácií o Marekovi som našiel napr. článok (http://bratislava.sme.sk/c/534626/v-raci-padol-rekord-v-zonglovani.html), ktorý hovorí niečo iné. Jeho začiatky sú späté s Žonglérskym klubom Rača, ktorý funguje pod taktovkou Milana Roskopfa – svetového rekordmana v silovom žonglovaní. Slížo žongluje s loptičkami, kužeľmi, kruhmi, fireshow … no jeho najsilnejšou a aj najprezentovanejšou stránkou je diabolo. Je vynikajúcim performerom a svoje vystúpenia má dobre poskladané. Pridaním tanečných prvkov dokáže vyrobiť technicky kvalitnú show zaujímavú aj pre nášho neskúseného diváka. Na svojich stránkach píše, že je najuniverzálnejší žonglér na Slovensku a tento titul mi príde prinajmenšom úsmevný, no taktiež neférový voči ostatným, ktorí sa žonglovaním živia a robia rôznorodú show s viacerými pomôckami. Za všetkých spomeniem napr. Duo Aratron Aspis s ich komplikovanou “univerzálnou” show.

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Marek sa preslávil na Slovensku najmä v predchodcovi dnešnej show a to Slovensko má talent v roku 2008, kde to dotiahol až do semifinále.

video zo SMT nájdete tu – http://www.markiza.sk/clanok-relacia/slovensko-ma-talent/484500-marek-sliz-slizo

Taktiež ho nájdete v neoficiálnom klipe – Gramo Rokkaz – Premrhaný talent

The video cannot be shown at the moment. Please try again later.

Držím Marekovi palce nech to dožongluje čo najďalej a rovnako sa teším na ďalších zaujímavých žonglérskych účastníkov.

www.slizoperfekto.sk

FB stránka

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/7 (0 votes cast)
  • Twitter
  • Email
  • Blogger
  • RSS
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Čo to o Mižu

NINDŽA
Tento príspevok bol zaslaný do Video, Všeobecné, Všetky, Žongléri a tagovaný , , , , . Spraviť záložku permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>