Ako žonglovať so 4 loptičkami?

Žonglovať 4 loptičky sa hravo naučí každý, kto už s prehľadom hádže 3 a ovláda nejaké základné triky (half shower, 441, tenis a podobne… ). Pochopenie je veľmi jednoduché, sú to vždy 2 loptičky v jednej ruke a najjednoduchší spôsob je vyhadzovať do vnútorných kruhov. Dôležité je uvedomiť si rozdiel medzi asynchrónnym a synchrónnym hádzaním. Klasická – asynchrónna 4ka sa hádže postupne, vždy z jednej ruky jedna loptička.

 

Synchónna 4ka sa hádže z oboch rúk naraz, rovnako 2 v jednej. Niekomu sa zdá ľahšia ako asynshrónny typ, napriek tomu rýchlo sa naučíš oba triky. Najprv sa ale budeme venovať prvému. Na konci článku nájdeš postup pre synchro.

 

Ako som písal 4 loptičky zvládneš pomerne hravo, stačí na to týždeň až mesiac kvalitného žonglovania s tromi. Ak si tak ešte neurobil, tak si prečítaj stránku tipy a potom hor sa do trénovania.

Úplný základ je ovládať 2 v pravej ruke (silnejšej), pričom skúšaj rôzne pohyby ľavou rukou. Mal by si tiež vedieť  pár krát prehodiť 2 v druhej a snaž sa hádzať to v zmysle vnútorných kruhov. Nemusíš hádzať 2 ľavej perfektne, rýchlo sa celý pohyb naučí od druhej ruky, avšak tým sa nemyslí, že ju máš zanedbať.

Nasledujúce triky ti pomôžu urýchliť naučenie sa 4ky. Hraj sa s výškou hodu, no vždy sa snaž udržať správny rytmus.

4kový flash – vezmi 4 loptičky a skús ich hodiť a postupne pochytať, dôležité je aby dopadali postupne, nikdy nie naraz. Sústreď sa hlavne na vyhadzovanie a chytaj postupne poslednú, posledné 2,3, až kým nepochytáš všetky, potom počkaj a hádž znova. 4tá loptička (z ľavej ruky) musí vyletieť predtým ako dopadne prvá (do pravej)

 

4ka s 3 – vyhadzuj 2 v jednej a pomedzi to asynchrónne tretiu loptičku v druhej ruke. V momente, keď máš prázdnu ruku buchni si po stehne (udržíš tak rytmus). Uč sa tento trik na obe strany, môžeš použiť obmenu podobnú animácii vpravo.

 

Pre synchrónnu 4ku odporúčam trénovať aj variácie triku yoyo (2 v jednej a druhou rukou prenasleduješ jednu z lietajúcich loptičiek). Vľavo máš animovanú 4ku s 3 v synchrónnom duchu.

 

 

Dúfam, že si sa 4 loptičky s prehľadom naučil. Napíš, čo ti pomohlo, prípadne vlastné postupy a pomôžeš tým aj ostatným.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.7/7 (14 votes cast)
  • Twitter
  • Email
  • Blogger
  • RSS
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Čo to o Mižu

NINDŽA
Tento príspevok bol zaslaný do Loptičky, Triky, Všetky a tagovaný , , . Spraviť záložku permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>