Nejde to? Skús niečo “ťažšie”.

Ak dlhodobo nevieš zvládnuť nejaký trik, preskoč ho a skús niečo ťažšie. Je vedecky dokázané (fakt netuším kde som to čítal :) ) že keď sa učíš ťažší trik, tak ten predošlý sa ti učí ľahšie (aj keď to nie sú úplne rovnaké pohyby). Dobrým príkladom je napr. mills mess vs. windmill. Niekto uvádza windmill ako ťažší trik, niekto mills mess. Ja si to nedovolím odhadnúť, aj keď mne osobne windmill išiel sám, po tom, ako som skúšal mills mess. Každopádne windmill mi naopak zlepšil mills mess. Rovnako môžeš skúšať 4 aj keď ešte nemáš úplne (nejaký základ treba) zvládnuté 2 v ľavej (slabšej ruke). Neznamená to však, že máš trénovať 6 loptičiek keď si nedal 4. Musíš ísť postupnými krokmi s logickou následnosťou. Tiež nepíšem, že tento ťažší trik musíš zvládať, proste ho skús a vráť sa.

doplním citát od Sura:
“Keby si sa spytal/a ci je jednoduchsie zonglovat so 6 alebo 7 loptickami z vlastnej skusenosti, by som povedal, ze so 7, kvoli tomu ze sa krizuju a je to jednoduchsie na udrzanie (i ked je to silno individualne), ale ak chce ktosi zonglovat 5 lopticiek, tak podla mna musi zvladnut 4, aby mohol pokracovat. Ak ktosi zongluje s 3 loptickami a vyskusa 4, tak zisti, ze je to nepomerne rychlejsie a ze to chce vela cviku, zo 4 na 5 je to znovu kus rychlejsie. Pri vyssich cislach tie rozdieli v rychlosti az take nie su. Ale tento pokrocily “zaciatok” treba mat zvladnuty.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/7 (2 votes cast)
  • Twitter
  • Email
  • Blogger
  • RSS
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Čo to o Mižu

NINDŽA
Tento príspevok bol zaslaný do Tipy, Trénujeme, Všetky. Sprav záložku permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>